Dragičević Dičić: Odluku o ukidanju presude Šariću donelo 5 sudija, ne ja lično

Vesti 17. jun 202116:06 > 16:41 0 komentara
N1

Sudija Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Radmila Dragičević Dičić izjavila je da je odluku o ukidanju presude za šverc kokaina Darku Šariću i njegovoj grupi donelo pet sudija VKS, a ne ona lično.

Dragičević Dičić je za portal Nova.rs objasnila da odluka o ukidanju presude Šariću svakako nije njena lična odluka, niti je motivisana bilo kakvim ličnim pobudama.

Povezane vesti:

„Tu odluku nisam donela lično ja, već veće. To je odluka pet sudija Vrhovnog kasacionog suda, a ne moja lična, kako se predstavlja“, rekla je ona.

Dragičević Dičić je napomenula i da je ta odluka „doneta analizom konkretnog slučaja“ i da je „doneta ceneći sve zakonom predviđene razloge“.

Ona, kako je prenela Nova.rs „nije previše želela“ da komentariše izjavu prednika Srbije Aleksandra Vučića o tom slučaju.

Vučić je negirao da je odluka o ukidanju presude Šariću povezana sa predsednicom VKS Jasminom Vasović i dodao da je odluku donela Radmila Dragičević Dičić.

Na konferenciji za novinare, Vučić je potvrdio da poznaje Jasminu Vasović, ali da ne može da kaže da mu je prijateljica i dodao da ga je sramota da uopšte mora da demantuje da je povezan sa tom odlukom.

„Odluku da se presuda vrati na prvostepeno odlučivanje nije donela Vasović nego legenda 5. oktobra i demokratske javnosti, koja je dala intervju NIN-u a protiv koje ja nemam ništa protiv… a to je Radmila Dragičević Dičić. Pretpostavljam da je ta odluka doneta u skladu sa zakonom i pravom“, rekao je Vučić.

Vrhovni kasacioni sud Srbije ukinuo je ranije pravosnažnu presudu kojom su Darko Šarić i njegova grupa osuđeni za šverc skoro šest tona kokaina. Sud je vratio Apelacionom sudu u Beogradu da ponovo odlučuje o predmetu u kojem je Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!