„Dramatično obraćanje“: Kako su mediji u regionu izvestili o izjavama Vučića

Vesti 07. jun 202322:15 63 komentara
vucic aleksandar
N1

Večerašnje obraćanje predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić bilo je fokusu i medija u regionu.

Index.hr pratio je izlaganje srpskih zvaničnika u realnom vremenu, istakavši ostavku koju je premijerka ponudila, kao i prevremene izbore koje je Vučić najavio. Oni su takođe opisali najavljena povećanja plata i 10.000 dinara namenjene deci.

„Kao predsednica vlade spremna sam u svakom trenutku da podnesem ostavku na mesto premijerke. Najveća mi je čast bila što sam imala priliku da radim za svoju zemlju. Znate, u ovom trenutku, kada je društvo u takvoj krizi, jedino rešenje je razgovor. Oni su taj razgovor odbili. Računajte da će moja ostavka biti na stolu, verujem da su izlaz iz ove krize parlamentarni izbori. Prepuštam predsedniku Republike da donese odluku, on ima moju ostavku na raspolaganju“, citirao je hrvatski portal srpsku premijerku.

Jutarnji list takođe je preneo veći deo njihovih govora, ocenivši obraćenje kao „dramatično“. Oni su istakli da je Vučić kategorički objasnio da neće dopustiti formiranje prelazne vlade „jer bi je vodili tajkuni i strani centri moći koji bi uništili zemlju“.

Povezane vesti

“Najgore što može da se dogodi je politizovanje jedne takve tragedije, a upravo to nam se dogodilo. Neki od zahteva koji se u toj politizaciji traže su licemerni, kao ukidanje rijaliti programa. Isti ti ljudi su ih doveli u škole i želeli na programu. Svejedno, delimično je ispunjen taj zahtev ukidanjem Zadruge na Pinku. Kao i onaj zahtjev koji se tiče ostavki jer je ministar prosvete sam otišao. Predsednik je, uz sve, pozvao na razgovore, ali niko se od opozicije nije odazvao. Štaviše, rekli su da ko se odazove, počinio je izdaju“, izjava je Ane Brnabić koja je privukla pažnju Slobodne Bosne.

Sa druge strane, sarajevsko Oslobođenje predstavilo je Vučićevo obraćanje kao „veliku objavu koju je Vučić najavljivao“.

Podgorički Dan preneo je vest o najavljenim ekonomskim i socijalnim merama, kao i predsednikovu izjavu da je gotovo sa vremenima kada „neko na ulici preuzima vlast nasiljem“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare