Petrović: Zabrinjava što funkcioner ponavlja teze iz pisma koje je pisao manijak

Vesti 08. nov 202219:0648 komentara

Poslanici Srpske napredne stranke optužili su novinare slobodnih medija da vode, kako kažu, hibridni rat protiv države i predsednika Aleksandra Vučića. Novinari redakcije lista Danas pre nekoliko dana dobili su pretnje zbog čega su prinuđeni da rade od kuće. Poslanik SNS-a Nebojša Bakarec optužio je Danas i Novu da zagovaraju nezavisnost Kosova i da Srbe sa Kosova proglašavaju kriminalcima.

Vreme za poslanička pitanja jedan od poslanika stranke koju vodi predsednik države Aleksandar Vučić iskoristio je za novo crtanje mete na novinare lista Danas i portala Nova.rs. Nebojša Bakarec tvrdi da je lansirana kampanja kako kaže „specijalnog hibridnog rata protiv Srbije i predsednika Vučića“.

Pročitajte još:

„Ovih dana se vodi hibridni rat u korist lažne države Kosovo i fašiste Kurtija ovih dana se vodi hibridni rat, a cilj je da se prizna lažna država Kosovo i da se uvedu sankcije Rusiji. Jedan od pojavnih oblika ovog rata je zajednička kampanja hrvatskih i tzv. srpskih a u stvari antisrpskih medija u Srbiji. Postoji zajednički imenitelj svih tih medija, a to je da su u vlasništvu tajkuna Šolaka. Nova i Danas su objavili naslovnu vest, citat: ‘Rada Trajković – na severu Kosova Radojičić ubacio oružane bande’. To vam je dokaz kako ovi mediji prikazuju Srbe sa Kosova i Metohije kao kriminalce“, rekao je poslanik Nebojša Bakarec.

„Ta obraćanja gleda narod, obični ljudi, i kad vide da neko širi vrlo opasne teorije zavere protiv novinara, onda novinari postaju lakše mete… To je poziv onima koji bi se osmelili da tako nešto i urade“, prokomentarisao je urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović.

„Mislim da je poslanika Bakareca ponela opšta atmosfera napada na novinare Junajted grupe. Ja to i vidim kao nastavak jedne kontinuirane kampanje koja se pojačava, iako bi logika zahtevala da se spusti lopta, pogotovo posle pretnji koje su stigle na list Danas“, kaže Mihajlo Jovićević sa portala Nova.rs.

Posle obraćanja poslanika Bakareca, koji ugrožava svojim nastupom bezbednost novinara, niko u skupštinskoj sali nije reagovao, a oni koji su to hteli bili su sprečeni – predsednik parlamenta Vladimir Orlić to nije dozvolio.

„Znači dok traje traženje obaveštenja nema replika, nema ukazivanja na povrede poslovnika, kad nastavimo izlaganja po listi prijavljenih za reč biće prilike za sve, a svi vi sa ove strane koji ste krenuli da galamite i reagujete, obratite pažnju da niko na taj način nije reagovao dok ste izgovarali sve ono što ste izgovarali“, rekao je Orlić.

Mihajlo Jovićević očekuje da predsednik Aleksandar Vučić konačno preuzme odgovornost za stanje u svojoj stranci i spusti te tenzije, inače će, kako kaže, svaki sledeći napad ići njemu na dušu.

„Prosto zabrinjava da jedan funkcioner vlasti ponavlja teze iz pretećeg pisma (koje stiglo u Danas), a koje je pisao, rekao bih, manijak“, kaže Draža Petrović.

Podsećamo da se u pismu pod nazivom „Beogradski Šarli Ebdo“, koje je stiglo u redakciju Danasa, navodi da su zaposleni u smrtnoj opasnosti i da će ih jednog jutra dočekati „salva metaka“.

Komentari

Vaš komentar