Drčelić: Voleo bih da je post Pilje ostao ceo dan – bio bi nam dodatna reklama

Vesti 30. jun 202109:27 > 09:31 9 komentara

Stojan Drčelić, glavni i odgovorni urednik lista "Nova", čiji je prvi broj danas izašao, kaže da će te novine izlaziti šest puta nedeljno, vikendom će biti dvobroj, a teme kojima će se baviti neće biti samo političke, već će se truditi da bez banalnosti i vulgarnosti dopru do svih generacija. "Pokušaćemo da ne budu dosadne i da budu dobre", navodi Drčelić. Povodom jučerašnjeg posta na Instagramu poslanice SNS Biljane Pantić Pilje, koja je nakon vesti da će se novine "Nova" štampati u Hrvatskoj napisala "Kao što rekoh: domaći izdajnici, strani plaćenici. Ima neko da mu nije jasno?", Drčelić poručuje da mu je žao što je tako brzo skinula tu objavu i da bi voleo da je ostala ceo dan, "da nam napravi dodatnu reklamu".

„Tu objavu Pilje lajkovala je Sandra Božić, šef skupštinskog odbora za informisanje. To svima nama u medijima treba da bude signal gde smo i šta smo i ko su ljudi koji vode računa o informisanju“, ističe u Novom danu na TV N1 Drčelić.

Povezane vesti

Dodaje da ga ništa ne čudi od Pilje niti od bilo kojeg čoveka na pijaci, „ali ako tu objavu lajkuje šefica skupštinskog odbora za informisanje, čemu mi da se nadamo među običnim svetom, koji ne zna toliko kao ona“.

Navodi i da očekuje da će „u narednih sedam do deset dana novinare lista ‘Nova’ da karakterišu kao izdajice, ustaše, sve što je na njihovom radikalskom repertoaru“.

„Nek’ svako radi svoj posao, i Pilja svoj i mi ćemo svoj. Verujemo stvarno da Srbija može da bude bolje mesto za sve, pa i za Pilju“, dodaje Drčelić.

Uličarski rečnik Vučića

Komentarišući „uličarski rečnik“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naslovni tekst „Nove“, Drčelić ukazuje da kada imate predsednika koji svoje političke protivnike zove „ološem“ ili „devojčicama“, „kada imate predsednika koji na taj način komunicira sa svojim političkim neistomišljenicima, to je katastrofa sa aspekta normalnosti u bilo kojem društvu“.

Povezane vesti

„Užasno je opasno to što on radi. To je neprimerena komunikacija i sa aspekta da je šef stranke, a pogotovu imajući u vidu da je on predsednik države“, navodi Drčelić.

Na pitanje kome se takvim rečnikom Vučić obraća, on kaže „samo svom biračkom telu, video je da je to vrsta muzike koju to biračko telo voli da čuje“.

„Za ton političke komunikacije u jednoj zemlji odgovorni su vladajuća stranka i predsednik države… Vučić je taj koji diktira tempo, postavlja uslove i daje ton svemu, i zato je najodgovorniji“, smatra Drčelić.

A upitan kako mu zvuči izjava Boška Obradovića da „neće Vučića da ruši na Kosovu“, kaže da mu ne zvuči nikako „jer mi zapravo nemamo pojma kakva je Vučićeva politika prema Kosovu“.

„U tom smislu ne razumem ni Obradovića – na kojoj to on politici želi da ruši Vučića, kad ne znamo kakva je to politika“, navodi Drčelić i dodaje da su „Srbi sa Kosova uvek bili moneta za potkusurivanje i političko nadgornjavanje“.

A na to kako komentariše tekst Danasa da su „Državni sekretretari često bolje plaćeni od ministara“, on ističe da „ministri treba da budu vrhunski plaćeni, i uopšte državni službenici na takvim položajima treba da budu vrhunski plaćeni, kako ne bi bili korumpirani, lako potkupljivi“.

„Svi ministri, državni sekretari, pomoćnici, zamenici, ne znam koliko su plaćeni i koji im je obim posla, ali probajte da ih pitate da to napuste i videćete – niko neće da mrdne, niti mrda“, ukazuje Drčelić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare