Drecun: Beograd nema kredibilnog partnera u Prištini

Vesti 27. dec 202015:30 > 23:54
N1/arhiva

Svaka politička kriza u Prištini reflektuje se na dijalog Beograda i Prištine i ona ne podrazumeva samo raspisivanje i održavanje izbora i čestu smenu vlasti u Prištini, nego se ogleda i kroz stavove koje vladajuća većina zastupa, ocenio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

On je, u intervjuu za Prvi program Radio Beograda, konstatovao da u ovom trenutku, u Prištini, Beograd nema kredibilnog i partnera sa političkim uticajem, sa kojim bi moglo da se razgovara i koji bi sve što je dogovoreno mogao da primeni.

Drecun smatra da EU ne želi da upotrebi takozvanu „meku moć“ i Prištinu natera da se ponaša racionalno i realizije dogovoreno, niti EU ima dovoljan politički kapcitet da natera Prištinu da formira Zajednicu srpskih opština.

„Beograd se zalaže da mirno, dugoročno održivo i kompromisno rešenje koje istovremeno mora do obezbedi uslove za opstanak, budućnost i kvalitetan život Srba. Zato poštuje dogovoreno“, dodao je Drecun.

On je rekao da očekuje podizanje novih optužnica za zločine protiv Srba.

„Neka zaborave da će nam uzeti Kosovo i Metohiju, da će ta teritorija biti članica UN i da će se kasnije pripojiti Albaniji“, zaključio je Drecun.

Komentari

Vaš komentar