Drugari iz Sportske gimnazije pomažu Ogiju da pobedi leukemiju

Vesti 08. dec 202210:355 komentara
Izvor: N1

Ognjen Kapata boluje od akutne limfoblastne leukemije veoma visokog rizika. Za njegovo lečenje u Bolonji potrebno je 280.000 evra. Njegovi drugari i drugarice iz Sportske gimnazije uveliko mu pomažu da pobedi u ovoj borbi.

Povezane vesti:

Oni su organizovali turnir u fudbalu i dve humanitarne predstave, a planiraju još akcija, javlja reporterka N1.

“Nadamo se da ćemo igrati još i da ćemo pomoći Ognjenu, da će Ogi da pobedi bolest i da se vrati u Sportsku gimnaziju”, kaže Maša Maljković, učenica i jedna od organizatorki predstave.

Učenica Teodora Štetić kaže da je turnir u malom fudbalu bio prva ideja kada su razmišljali kako da pomognu Ognjenu.

“Nama je drago što se toliko puno škola odazvalo na naš poziv za učestvovanje na turniru – čak trinaest beogradskih srednjih škola. Učestvovalo je 48 timova, kako iz naše, tako iz drugih škola i bilo je baš puno publike”, rekla je ona.

Pobedilo je, kaže, Ognjenovo odeljenje, što im je bilo posebno drago.

Budi human

Ognjen Stojadinović, učenik Sportske gimnazije koji je zajedno sa profesorkom napisao muzičku numeru posvećenu njegovom prijatelju, kaže da je bilo jako zanimljivo izvoditi je,

“Iskreno, prvi put na sceni pred publikom, bilo je jako zanimljivo. Malo je bilo treme, ali trema je sastavni deo svega”, rekao je on.

Do 17. avgusta 2022. godine, Ognjen (2007) je živeo uobičajenim životom, trenirao košarku i pripremao se za polazak u prvi razred Sportske gimnazije. Imao je snove i planove, a onda je sve to prekinula strašna dijagnoza – akutna limfoblastna leukemija veoma visokog rizika, objavila je fondacija „Budi human“.

Ognjen je sada na lečenju hemioterapijama, ali da bi potpuno ozdravio mora što pre da ode na transplantaciju koštane srži u inostranstvu.

Porodica nije u mogućnosti da pokrije troškove lečenja i moli sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi Ognjen što pre otišao na lečenje, ponovo zaigrao košarku i vratio se među svoje drugare u Sportskoj gimnaziji.

Sredstva su mu potrebna za transplantaciju koštane srži, lečenje, lekove, suplemente, rehabilitaciju, kontrole, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Evo kako možete pomoći Ognjenu:

Pošaljite SMS 1374 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468268-15

Uplatom na devizni račun: 160-6000001468451-48

IBAN: RS35160600000146845148

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Komentari

Vaš komentar