Drugi krug Plazma sportskih igara: Ko je najbolji u odbojci, košarci, fudbalu, atletici…

Vesti 12. jun 202413:05 0 komentara

Ko najbolje igra “Između dve vatre”, odbojku, košarku i fudbal, ko je najbrži u atletici, a ko ima najbolje navijače i najbolje se druži, pitanja su, ovih dana, za takmičare Regionalnog finala Plazma sportskih igara mladih.

U toku je drugi krug takmičenja Regionalnog finala Plazma sportskih igara mladih, najmasovnijeg amaterskog takmičenja u Evropi. Do sad su održana finalna takmičenja u Apatinu i Požarevcu, preostala su još dva finala – sutra u Boru i u petak Kraljevu.

Među pobednicima su ekipa „Sokolići“ iz OŠ Vladislav Ribnikar iz Beograda, koji su pobedili u igri „Između dve vatre“ u Požarevcu. Ekipa “Iskrice “ iz Kikinde, pobednik je u istoj igri ali u Apatinu. Fudbalerke iz Novog Sada “Moskva bela” pobedile su u Coca-Cola kupu u Apatinu i to bez primljenog gola.

Najbolji takmičari sa svih Regionalnih finala takmičiće se na Državnom fianalu koje će se održati u prvoj polovini jula na Zlatiboru. Ove godine kroz različite besplatne aktivnosti realizovano je oko 180 dnevnih događaja, širom Srbije na kojima je učestvovalo skoro 120 hiljada dece.

Plazma Sportske igre mladih podržavaju i brojne svetske institucije, kao što su: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!