Drugi slučaj nasilja u istom danu – napadnuta učiteljica osnovne škole na Vračaru

Vesti 14. jun 202400:06 55 komentara
Shutterstock

Učiteljica osnovne škole „Sveti Sava“ iz Beograda po povratku sa rekreativne nastave sa Kopaonika, napadnuta je pri izlasku iz autobusa, saopštio je Sindikat radnika u prosveti.

Kako se navodi u saopštenju učiteljicu su napali i pretukli roditelji učenika iz drugog odeljenja pred roditeljima i učenicima koji se se vratili sa rekreativne nastave, preneo je Danas.

„Majka učenice je prvo verbalno napala učiteljicu zajedno sa ocem da bi nastavila da je čupa za kosu i oborila je na zemlju gde je otac udario po glavi. Sve vreme su upućivali razne pretnje nasiljem. Po pozivu nekog od prisutnih roditelja policija je izašla na lice mesta, obavila uviđaj, a učiteljica je prevezena u Urgentni centar gde su konstatovane povrede glave i istegnuće vrata, saopštio je Sindikat.

Kako kažu iz Sindikata, policija je učiteljicu uputila da podnese krivičnu prijavu protiv roditelja koji su je napali.

„Ovakav način ponašanja prema prosvetnim radnicima je nedopustiv i zato tražimo od nadležnih da preduzmu sve zakonske mere protiv nasilnika. I ovaj put postavljamo pitanje – šta je sa izmenama Krivičnog zakonika po kojima se napad na zaposlene u obrazovanju tretira kao napad na službeno lice a koji se navodno usaglašava sa Evropskom komisijom? Šta da radimo dok se Krivični zakonik ne usaglasi sa Evropskom komisijom, ko će da nas štiti?, pita Sindikat radnika u prosveti.

Podsetimo, danas je majka jednog petaka napala nastavnicu u OŠ „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu. Žena je sa višestrukim povredama prevezena u Zemunsku bolnicu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare