Državna vila na Dedinju dospela u ruke investitora „Beograda na vodi“, cena – tajna

Vesti 08. dec 202317:09 64 komentara
Nova.rs

Državna vila u Užičkoj ulici broj 38 prodata je firmi "ANH Holding Limited", a koja je u vlasništvu Muhameda Alabara. On je našoj javnosti poznat kao jedan od investitora u Beogradu na vodi. Cena po kojoj je državna svojina prodata obavijena je velom tajne.

Uvidom u Katastar vidi se da je imalac prava nad objektom u Užičkoj ulici firma „ANH Holding limited“. U Rešenju Republičkog geodetskog zavoda iz oktobra ove godine navodi se da je Republika Srbija kao dosadašnji imalac prava obrisana, a da je pravo svojine upisano na korist firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nedavno su počeli i radovi na rekonstrukciji vile, koju je ranije država izdavala za snimanje filmova i serija.

Muhamed Alabar se kao vlasnik „ANH Holding limited“ navodi u biografiji objavljenoj na sajtu jedne od svojih kompanija „Americana restorants“.

Zastupnik ove kompanije je inače Danilo Jerinić, koji radi kao koordinator za dozvole u preduzeću „Beograd na vodi d.o.o“, navodi portal nova.rs.

Google maps

„Postavlja se pitanje na osnovu čega je doneta ovakva odluka? Da li postoji neki zaključak Vlade o tome? Kao i da li je bilo neke javne licitacije i nadmetanja ili je sve urađeno u tajnosti? Takođe se postavlja pitanje po kojoj ceni je vila prodata i da li je cena tržišna i realna“, kaže član predsedništva stranke SRCE, Boško Šindić.

Dodaje i da ako je sve urađeno tajno i po ceni ispod realne, deluje da je to urađeno na osnovu ličnih odnosa i privatnih interesa Aleksandra Vučića, a kako kaže, na štetu Republike Srbije.

Prema zvaničnim podacima Republičkog geodetskog zavoda, objavljenim 22. septembra, u prvoj polovini godine najskuplja kuća prodata je u beogradskoj opštini Savski venac i to za 4.802.000 evra.

Vila bila namenjena Mirku Cvetkoviću

Prema ranijem pisanju medija, vila u Užičkoj ulici, bila je stavljena na raspolaganje nekadašnjem premijeru MIrku Cvetkoviću, ali je on nikada nije koristio. Takođe, u medijima je ranije navođeno da je objekat na broju 38 u Užičkoj ulici u vlasništvu Skupštine Grada.

Ovaj objekat se 2012. godine pominjao kao moguća rezidencija Tomislava Nikolića, nakon njegove pobede na predsedničkim izborima 2012. godine.

Međutim, poznato je da Nikolić i dalje živi u Užičkoj, ali u vili na broju 23 koja se nalazi dijagonalno od luksuznog imanja u vlasništvu firme Muhameda Alabara. Preko puta ove vile nalazi se ambasada Narodne Republike Kine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare