Državni sekretar: Epidemija jenjava, u Beogradu ostaju dve kovid ambulante

Vesti 29. nov 202208:471 komentar

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefovski izjavio je da epidemija koronavirusa jenjava i da će u Beogradu raditi samo dve kovid ambulante - u domovima zdravlja Zemun i Palilula, koje će biti dežurne za potencijalne kovid pacijente.

On je za RTS rekao da će, budući da je povećan broj sugrađana koji se žale na respiratorne infekcije, svi ostali domovi zdravlja imati svoje ambulante za respiratorne infekcije, gde će građani moći da se jave, budu pregledani i ako bude potrebno biće im urađen brzi test na koronavirus.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, ukoliko se na pregledu potvrdi da pacijent ima kovid, dobiće terapiju, a ako nastavi da se pogoršava stanje, onda će otići u kovid ambulantu.

„Nošenje maski je i dalje obavezno u zdravstvenim ustanovama“, podsetio je Stefovski i dodao da je trenutno aktuelan sezonski grip.

Kako je naglasio, u poslednjih nedelju dana obolelih od kovida dnevno ima od 300 do 320, dok obolelih od respiratornih infekcija ima skoro hiljadu svakoga dana.

„Ministarstvo zdravlja prati situaciju kako u Beogradu, tako i u celoj Srbiji, pa će u skladu sa tim odlučiti o radu domova zdravlja u unutrašnjosti“, kazao je Stefovski.

Komentari

Vaš komentar