DS, Narodna, Moramo: U Skupštini pravno nasilje, Vučić traži da nam se ne da reč

Vesti 14. sep 202218:45 50 komentara
N1

Demokratska stranka, Narodna stranka i koalicija Moramo u skupštinskom holu organizovali su vanrednu konferenciju, nezadovoljni tretmanom opozicije tokom sednice Narodne skupštine, navodeći da nije poštovan Poslovnik i da su neki od njih satima čekali na reč.

Miodrag Gavrilović, potpredsednick DS, izjavio je da se u Skupštini Srbije dešava pravno nasilje, a da na dnevnom redu nisu argumenti nego lične uvrede. Hteo sam da ukazem na kršenje Poslovnika, šest sati sam čekao da dobijem reč, naveo je.

Zabrinjavajuće je, kako je rekao, da je predsednik Srbije tražio od predsednika Skupštine Vladimira Orlića da im ne daje reč. Meni je danas uskraćena sloboda govora, naveo je.

Radomir Lazović iz koalicije Moramo je ocenio da je sednica okrenuta tome da Vučić ispadne spasilac gde ga napadaju i levi i desni, a on je stena. Nema ništa od toga, kaže on.

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke ocenio je da su se predstavnici vlasti odvikli od opozicije. Kako je rekoa, predsednik je imao vremena bez ograničenja da priča o porazu u pregovorima sa Albancima. „BIA i službe mu pripremile slike i dokumenta o svima nama, često montirane… Shvatili su građani da je car go“, naveo je Aleksić, konstatujući da se predsednik zaklinje se u Milana Radoičića.

„Ili poštujemo poslovnik ili ne poštujemo, ako ne poštuje predsednik skupštine, neće ni opozicija“, navodi Aleksić.

N1

Komentari (50)

Vidi sve komentare