DS: Zabrinutost zbog toga što je N1 ponovo na udaru pristalica režima

Vesti 05. maj 202110:08 1 komentar
Demokratska stranka
N1/arhiva

Predsednica Resornog odbora Demokratske stranke (DS) za informisanje Tatjana Manojlović izjavila je da pritisci na medije u kojima se čuje drugačije mišljenje od mišljenja vladajuće parije moraju odmah da prestanu.

„Osuđujemo svaki vid pritiska na profesionalne novinare i veoma smo zabrinuti što je N1 ponovo na udaru pristalica režima, koje ohrabruju poruke mržnje i uvrede, plasirane putem medija kontrolisanih od strane vladajuće partije“, rekla je Manojlović u pisanom saopštenju.

Povezana vest

Demokratska stranka će, kako je kazala, predvoditi svaki nenasilni vid otpora apsolutističkoj vladavini, čija je dominantna odlika kreiranje javnog mnjenja crtanjem meta na čelo neistomišljenika i onih kojima se ne može manipulisati.

Ona je podsetila da to nije prvi put da nepoznate osobe postavljaju transparente na ogradu TV N1, niti da pokušavaju da zastraše zaposlene, kao i da nijedna dosadašnja prijava policiji nije imala epilog.

„To što je novi transparent ‘Republika Srbija, dovidjenja, N1, dobrodošli u Luksemburg’ osvanuo na ogradi ove televizije samo jedan dan nakon Svetskog dana slobode medija, a lica koja su učestvovala u njegovom postavljanju su i dalje nepoznata, baš kao i lica koja su postavljala prethodne, dovoljno govori o slobodi medija i bezbednosti novinara i urednika u Srbiji, i samo je jedan od razloga za pad Srbije na rang listi Reportera bez granica sa 54. na 93. mesto“, ukazala je Manojlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare