DS obeležila godišnjicu rođenja Tošića i 62 godine od smrti Ljube Davidovića

Vesti 19. feb 202216:47
Demokratska stranka

"Naša je dužnost i moralna obaveza da čuvamo sećanje na Desimira Tošića i Ljubu Davidovića, koji su na sopstvenom primeru pokazivali kako treba da deluje pravi demokrata", poručio je predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac povodom obeležavanja 102 godine od rođenja Tošića i 62 godine od smrti Davidovića.

Tošić je bio prvi sekretar predratne studentske organizacije Demokratske stranke, a potom i jedan od
najistaknutijih članova obnovljene stranke, dok je Ljuba Davidović osnivač i prvi predsednik Demokratske stranke.

Lutovac je Tošića opisao kao simbol kontinuiteta DS i „vremenski portal“ koji spaja predratnu Demokratsku stranku sa ovom koja je obnovila višestranačje u Srbiji.

„U Demokratskoj stranci Ljuba i Desimir su stubovi čestitosti, oni koji su svojim primerom vukli napred“, rekao je Lutovac i naglasio da su oni zaslužili da se čuva sećanje na njih svojim stranačkim i društvenim angažovanjem, ljudskošću i visokim moralnim kvalitetima.

Lutovac je zajedno sa direktorom Fondacije za unapređenje demokratije „Ljuba Davidović“ Borisavom Radojkovićem, koordinatorom Centra resornih odbora Vladimirom Pešićem i predsednikom Demokratske omladine Stefanom Ninićem položio cveće na grobove Tošića i Davidovića.

Komentari

Vaš komentar