DS: Organizatori Ekološkog ustanka da se ograde od sramnih poruka govornika

Vesti 11. sep 202118:20 > 21:24 185 komentara
N1

Demokratska stranka zatražila je danas od organizatora „Ekološkog ustanka" da se ograde od, kako je navedeno, sramnih poruka koje su poslate na današnjem skupu u Beogradu.

„Očekujemo da to hitno urade ukoliko nam je isti protivnik i cilj – mafijaški režim koji je uzurpirao državu uspostavljanje vladavine prava, izgradnja institucija i normalizacija života u srpskom društvu“, saopšteno je iz DS.

Na skupu je jedan od govornika, Vitomir Vidović, najavljen kao profesor Poljoprivrednog fakulteta, izjavio da je Zoran Đinđić „kriminalizovao zakone o privatizaciji i prodao fabrike u bescenje“.

Građanska platforma „Akcija“: Neprevaziđeni doprinos Đinđića

Građanska platforma „Akcija“ osudila je „omalovažavanje i nipodaštavanje“ Zorana Đinđića na današnjem protestu.

Kako je saopšteno iz Zajedno za Srbiju, koja je pokretač platforme „Akcija“, i čiji je lider Nebojša Zelenović učestvovao na protestu kao ekološki aktivista, „Zoran Đinđić je imao neprevaziđeni doprinos borbi za normalan život u Srbiji“.

„Osuđujemo svako omalovažavanje i nipodaštavanje dela čoveka koji je položio svoj život za vrednosti za koje su se i na današnjem skupu borili hrabri i slobodoumni ljudi“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare