DS traži povlačenje udžbenika: Očigledno da Klett nije oprostio Novoj i N1

Vesti 02. mar 202311:08 9 komentara
N1

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zahteva od ministra prosveta Branka Ružića da momentalno pokrene postupak kojim će udžbenik gramatike za osmi razred izdavačke kuće “Кlett” biti skinut sa liste odobrenih udžbenika.

Kako je saopšteno iz DS-a, ovo je prvi i jedini slučaj da se izdavačka kuća preko školskog udžbenika obračunava sa nekom privatnom kompanijom.

„Demokratska stranka smatra da se primer novinarskog teksta u kome se implicira navodno nezakonito povećanje usluga kompanije SBB nije slučajno našao u ovom udžbeniku. N1 i Nova S su više puta pisale o postupku koji je pokrenut protiv Кletta zbog sumnje da imaju monopol na tržištu udžbenika. Očigledno da im to ova izdavačka kuća nije oprostila“, ocenjuju iz DS-a.

Demokrate se pitaju i kako objasniti da se u pomenutom udžbeniku našao negativan tekst o kompaniji SBB, a ne na primer tekst o tome kako je “Telekom” platio neverovatnih 600 miliona evra za prenose “Premijer lige”.

Zbog svega navedenog, Demokratska stranka smatra da ovaj udžbenik mora momentalno da se povuče sa tržišta i da se nikada više ne dozvoli sličan skandal i targetiranje bilo koga kroz školske udžbenike.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare