Dulić, Janjić i Drobnjak oslobođeni optužbi za zloupotrebu položaja

Vesti 09. dec 202115:21 > 18:16 55 komentara
N1

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića, njegovog pomoćnika Nebojšu Janjića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka optužbi da su zloupotrebili službeni položaj 2009. i 2010. dajući potrebne dozvole za postavljanje optičkih kablova duž državnih puteva preduzeću Nuba invest, iako ono nije imalo svu neophodnu dokumentaciju.

Na taj način to preduzeće pribavilo je korist od oko dva miliona i 750 hiljada dinara, stajalo je u optužnici.

Povezane vesti

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu iz 2017. godine, Apelacioni sud ukinuo godinu dana kasnije uz obrazloženje da je presuda nerazumljiva, razlozi za nju nejasni, pa je naložio novo suđenje. Sud je danas zaključio da njihova krivica nije dokazana, a i na ovu presudu tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo žalbe.

Ni Dulić, ni Drobnjak, ni Janjić nisu prisustvovali današnjem izricanju presude.

„Ja sam, najzad posle devet godina i dva meseca dobio svoju pravdu.. želim je svima na svetu, pogotovo ovima danas u budućnosti“, napisao je Dulić na Tviteru posle izricanja presude.

Dulić, Janjić i Drobnjak se terete da su od jula 2009. godine do jula 2012. godine iskorišćavanjem i prekoračenjem svojih službenih položaja u postupku odlučivanja povodom zahteva za izdavanje saobraćajno tehničkih uslova, lokacijskih dozvola, saglasnosti za građevinske dozvole investitoru „Nuba invest“ d.o.o. sa sedištem u Beogradu omogućili izgradnju linijskog infrastrukturnog objekta – telekomunikacione mreže.

Ovo preduzeće je trenutno u stečaju.

Janjić je u drugom postupku prvostepenom presudom osuđen na tri i po godina zatvora zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izdavanjem urbanističkih dozvola za izgradnju pristana, pretakališta, gasovoda i skladišta za preduzeće MB Gas Mileta Brežančića, na zemljištu šećerane „Dimitirje Tucović“ koje je u državnom vlasništvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare