Durst: Radovi u Bloku 37 se nastavljaju, informisana Austrijska privredna komora

Vesti 21. jun 202109:38 > 09:39 30 komentara
blok 37
N1

Kompanija Durst Development saopštila je da je danas od ranih jutarnjih sati nastavila radove na gradilištu u Ulici Milutina Milankovića, u Bloku 37 na Novom Beogradu.

„Radovi su bili privremeno obustavljeni kako bi se javnost i zajednica stanara iz susednih zgrada upoznala sa projektom i kako bi se predočila sva dokumentacija, koja je u zakonskim okvirima, budući da su u prethodnom periodu iznošene neistine u javnosti kako gradnja ‘nije legalna’, kao i da se poslovni kompleks gradi na ’10 metara od susedne zgrade’, te da ‘neće biti parkinga, vazduha, sunca’ itd“, navodi se u saopštenju kompanije.

povezano

Dodaje se da „suštinski, činjenice o samom projektu nikog ne interesuju“ i naglašava da su stanari odbili predlog kompanije da im sve lično predoče, obrazloživši da oni imaju “svoju bitku sa Gradom”.

„Ocena naše kompanije je da su se stekli svi uslovi za nastavak gradnje poslovnog kompleksa za koji imamo sve zakonske dozvole. Podsećamo, bespravna gradnja je krivično delo, s toga pozivamo pojedince koji optužuju našu kompaniju da radi nelegalno, da budu spremni da ponesu odgovornost za javnu reč“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se i da su se, „povodom kontinuiranih iznošenja poluinformacija od strane raznih političkih subjekata, pa i pojedinaca iz stanarske zajednice, u ceo slučaj uključili i osnivači privrednog društva Dusrt development DOO Beograd – Novi Beograd i Trgovinsko odeljenje pri Ambasadi Austrije, koje je tražilo sve relevantne informacije u vezi sa imovinom i kapitalom svojih državljana, čija investicija je postala moneta za potkusurivanje u sukobima na političkoj sceni Republike Srbije“.

„Obaveštavamo javnost da smo, zbog svega navedenog, parcelu obezbedili i tehnički i fizički, kako bismo sprečili moguće namerno izazivanja incidenata. Video nadzorom pokriveno je celokupno gradilište i protiv svakog lica koje pokuša da na neki način uništi tuđu imovinu, onemogući pristup gradilištu, ili spreči pravo na rad, koje je zagarantovano Ustavom Republike Srbije, biće pokrenute krivične prijave“, ističe se u saopštenju.

Stanovnici Bloka 37 protestovali su zbog izgradnje zgrade velike spratnosti i gabarita.