Dušan Janjić gost Dana uživo u ponedeljak

Vesti 16. jul 202310:15 0 komentara
N1

Šta predviđa nacrt jednog od najvažnijih zakona za prostorni i privredni razvoj Srbije? Da li će ako se usvoji Nacrt Zakona o planiranju i izgradnji, umesto Ministarstva građevinarstva, o prostornim planovima odlučivati Agencija koju plaćaju investitori? Naši sagovornici na ovu temu su advokat Jovan Rajić, šef pravnog tima RERI-ja i urbanista Dragomir Ristanović.

Dušan Janjić, predsednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose analizira aktuelne političke teme.

Već pet godina stambene zajednice u Srbiji su u obavezi da imaju upravnika. Sa kojim preprekama u radu se susreću? Šta su prava i obaveze stanara, a šta dužnost upravnika stambene zajednice? Da li će se izmenama Zakona o stanovanju i održavanju zgrada omogućiti efikasniji rad upravnika zgrada? Gost Dana uživo – Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograda.

Oduvek je bilo bogataša ovakvih i onakvih, ali takvog kao što je početkom 20. veka bio junak knjige „Cuker Laza“, Srbija teško da će ikada više imati. O Mihailu Kurtoviću, čoveku koji je, ili bio lud, ili se samo u životu ludo zabavljao, u Sceni razgovaramo sa autorom bestselera ‘Cuker Laza’ Živojinom Petrovićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!