Dušanu Petričiću Fejsbuk ukinuo pristup njegovoj stranici sa karikaturama

Vesti 26. jun 202118:27 51 komentara
N1

Karikaturista Dušan Petričić izjavio je da odlukom Fejsbuka on i njegova saradnica ne mogu više da pristupe stranici sa karikaturama koju su vodili.

„Ja sam od Fejsbuka pre desetak dana dobio upozorenje da su primili neke informacije o nepriličnim sadržajima na mojoj stranici i naveli da će oni to pratiti i da će, ukoliko to bude neophodno, zatvoriti stranicu“, rekao je Petričić za dnevni list Danas.

Povezane vesti:

Stranica se trenutno i dalje vidi na Fesjbuku, ali Petričić i njegova saradnica ne mogu da joj pristupe, piše ovaj list.

Petričić je ranije saopštio preko nedeljnika NIN da je njegova stranica “Karikature Dušana Petričića” na zahtev “nezadovoljnih botova, definitivno ukinuta, bez ikakve mogućnosti da sprečim takav rasplet događaja”.

“Zahvaljujem vam na podršci koju ste mi godinama slali svojim komentarima. Naravno da mi ne pada na pamet da odustanem”, naveo je Petričić u svom saopštenju, te najavio da će uskoro otvoriti novu stranicu na Fejsbuku.

Poznati karikaturista objašnjava da sve ono što se dešava u Srbiji stavlja u karikature i naglašava da će to nastaviti da radi i da mu ne pada na pamet da odustane.

„Oni strašnom agresivnošću drže vlast i iako im se ne vidi kraj, on će sasvim sigurno doći, jer se sada već vidi da su prešli svaku meru i granicu. Bojim se da oni toga nisu više svesni“, naglašava Petričić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare