Dve nesvakidašnje pljačke za Prokuplje, policija još nije pronašla lopove

Vesti 29. mar 202315:46 1 komentar
Prokuplje panorama, grad Prokuplje
Shutterstock

Ni dvadeset dana nakon nesvakidašnje pljačke salona venčanica u Prokuplju kada je, osim što su ukradene venčanice, čitav salon poliven mašinskim uljem, nema informacija iz policije da li su na tragu počinilaca. Nešto ranije opljačkana je poslovnica MTS-a u centru Prokuplja, ali ni taj slučaj nije rešen, a u prokupačkom tužilaštvu kažu za Južne vesti da još nemaju informacije da li je policija na tragu počiniocima.

Vlasnici salona venčanica kažu da nemaju nikakve informacije dokle se stiglo sa istragom i da su angažovali advokata, te da se nadaju da će policija pronaći počinioca.

Prema saznanjima Južnih vesti, postoje snimci najmanje jedne kamere automobila za koji se sumnja da je korišćen za krađu koja se dogodila početkom marta u samom centru Prokuplja i na manje od sto metara od zgrade policije.

Vlasnici salona su tada rekli da je ukradeno 39 venčanica i napravljena šteta za koju procenjuju da iznosi preko 40.000 evra.

To nije jedina pljačka koja se dogodila u Prokuplju u prethodnom periodu, a koja je još nerazjašnjena, iako postoje snimci kamera koje su krajem januara snimile lopova koji je obio i opljačkao poslovnicu MTS-a u centru Prokuplja.

Na snimcima nadzornih kamera koje su novinari Južnih vesti videli, snimljen je lopov koji u ranim jutarnjim satima sa crnom fantomkom na glavi prilazi poslovnici MTS-a, iz ranca izvlači alat i za kratko vreme obija vrata i ulazi u objekat.

Unutrašnji snimci pokazuju lopova koji u žutoj jakni i sa rancem na leđima uzima telefone koji su bili izloženi i za nekoliko minuta napušta objekat i gubi mu se svaki trag.

Na stolovima u unutrašnjosti poslovnice vidi se i nekoliko lap-topova koji nisu bili interesantni za lopova, već je samo pokupio telefone.

Komentari (1)

Vidi sve komentare