Dveri podnele krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Čačka

Vesti 30. dec 202015:19 > 16:55 0 komentara
Boško Obradović
N1

Pokret Dveri podneo je Višem javnom tužilaštvu u Čačku krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Miluna Todorovića zbog, kako su naveli, "višestrukog ugrožavanja zdravlja građana" u vreme koronavirusa.

U prijavi se navodi da je Todorović „tokom maja i juna u svojstvu rukovodioca Štaba za vanredne situacije grada i gradonačelnika, usmeno i u pisanoj formi putem predizbornih letaka, opšteopasnom radnjom-tvrdnjom da je grad Čačak pobedio epidemiju kovid-19, a sve u cilju održavanja lokalnih izbora 21. juna, prouzrokovao opasnost po život i zdravlje ljudi izuzetno velikog obima postupajući pri tome sa direktnim umišljajem“.

„Drugi razlog za podnošenje krivične prijave je što je, iako je Statutom Grada obavezan da vodi brigu o životnoj sredini u Gradu čiji je izabrani gradonačelnik, u toku novembra i decembra nevršenjem svoje službene dužnosti naneo štetu građanima na način što je istima ozbiljno ugroženo javno zdravlje usled izuzetno visokog aerozagađenja, registrovanog na svim internet stranicama međunarodnih instituta koji se bave istim“, naveli su iz Dveri.

Predsednik pokreta Boško Obradović ocenio je posle podnošenja prijave da je „došlo vreme krivične i političke odgovornosti“.

„Došlo je vreme da svi oni koji služe vladajućem režimu za to i odgovaraju. Ovaj korumpirani, pljačkaški sistem održava čitava armija vernih slugu i aparatčika SNS koji za uzvrat imaju dozvolu da pljačkaju narod i državu. Ono što je nova faza jeste da sada ugrožavaju i ljudske živote dovodeći u pitanje zdravlje građana“, naveo je Obradović.

Podsetio je da su Dveri ranije podnele krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Čačka zbog zagađenja Morave i „svega što proističe iz te ekološke katastrofe“, ali i dodao da je izostala reakcija nadležnog tužilaštva.

Todorović: Dveri pokušavaju da uberu političke poene

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović odgovorio je na krivičnu prijavu Dveri da taj pokret njenim podnošenjem protiv njega „pokušava da ubere političke poene“.

„Povodom najave krivične prijave protiv mene od strane bivšeg čačanskog političara, mogu samo da kažem da u ovom trenutku imam mnogo važnijih poslova kojima sam preokupiran i nemam vremena da komentarišem očajničke politikantske poteze jedne beznačajne političke organizacije“, navedeno je u saopštenju Todorovića.

On je ocenio da „serija promašaja Dveri očigledno ima veliki broj epizoda“.

„Dok umiru ljudi, oni sitnim smicalicama pokušavaju da uberu političke poene“, naveo je Todorović, koji je funkcioner Srpske napredne stranke.

Gradonačelnik Čačka je dodao da krivičnu prijavu može da podnese svako, a nadležni državni organi „neka rade svoj posao“.