Dveri podnele prijavu protiv Brnabić zbog poziva na Prajd šetnju uprkos zabrani

Vesti 19. sep 202214:07 14 komentara
Boško Obradović, Patriotski blok, Dveri
N1

Potpredsednica Pokreta Dveri Radmila Vasić podnela je krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić jer je pozvala na šetnju u okviru Evroprajda garantujući bezbednost, uprkos zabrani skupa od strane policije.

Vasić je kazala novinarima da je krivičnu prijavu protiv Brnabić podnela zbog ometanja pravde, kao i izazivanja panike i nereda.

Povezane vesti:

„Dana 17.9. premijerka u tehničkom mandatu je pozvala pripadnike LGBT zajednice na šetnju u okviru manifestacije Evroprajd, garantujući svima bezbednost, uprkos zabrani održavanja skupa koji je policija označila kao skup visokog rizika“, rekla je Vasić ispred Višeg javnog tužilaštva.

Kako je podsetila, u isto vreme kada i šetnja u okviru Evroprajda trebalo je da se održi i šetnja ljudi koji se protive Paradi ponosa, ali da je i taj skup zabranjen od strane policije i da nije bio održan.

Vasić je kazala da je u subotu pogažen Ustav i da je vrh države dozvolio da se u unutrašnje stanje u državi mešaju strani političari, navodeći da je predsednik države Aleksandar Vučić nakon sastanka sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom ipak dozvolio održavanje šetnje LGBT zajednici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare