Dveri: Sprečili smo svečano otvaranje prečišćivača vazduha u Knez Mihailovoj

Vesti 07. jun 202109:529 komentara
KNEZ MIHAILOVA ULICA
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pokret Dveri saopštio je da je sprečio svečano otvaranje uređaja za prečišćavanje vazduha na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu, kojem je trebalo da prisustvuju ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić.

Dveri su u saopštenju pozvale Tužilaštvo i policiju da „pod hitno uhapse Vesića i Radojičića“, zatražile ostavku Vujović i zahtevale da se ukloni taj uređaj, jer, kako smatraju, narušava kulturnu, istorijsku i arhitektonsku celinu samog centra grada.

„Ovo je ironija i licemerstvo Srpske napredne stranke (SNS), posebno Zorana Radojičića i Gorana Vesića koji trošeći nenamenski budžet grada Beograda dobijaju donaciju u vidu prečišćivača vazduha od kladionice Mocart, umesto da novac iz budžeta usmere na sistemsko rešavanje ekoloških problema u Beogradu“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri pišu da su aktivisti tog pokreta i građani poređani oko prečišćivača uz transparente „Uhapsite Vesića“, „Vesiću odlazi“ sprečili održavanje tog događaja.

Dodaje se da je zvanično otvaranje uz poziv više desetina zvanica trebalo da bude u 10.30.

Komentari

Vaš komentar