Dveri traže ponovno formiranje Ministarstva za Kosovo i Metohiju

Vesti 06. avg 202210:38 9 komentara
Boško Obradović, Patriotski blok, Dveri
N1

Srpski pokret Dveri saopštio je da je neophodno da nova Vlada ponovo formira Ministarstvo za Кosovo i Metohiju, koje je sadašnja vlast ukinula 2012. godine.

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Dveri Ivan Kostić je u pisanoj izjavi ocenio da je situacija na Кosovu i Metohiji svakim danom sve neizvesnija i da postoji „realna opasnost da u bliskoj budućnosti ponovo bude ozbiljno ugrožena bezbednost srpskog življa“.

Pročitajte još

„Deo vladajuće koalicije i patriotska opozicija u Skupštini Srbije su saglasni u oceni da očuvanje Кosova i Metohije u sastavu Srbije treba da bude prioritet nove Vlade Srbije“, rekao je Kostić u saopštenju.

On je istakao da Kancelariju za Кosovo i Metohiju „treba dići na nivo ministarstva i dodatno ga ojačati ljudskim i finansijskim resursima“.

„Politika Dveri je kristalno jasna i za nas je prioritet izmeštanje pregovora iz Brisela u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, gde se mogu nastaviti pregovori sa albanskom manjinom, uz maksimalno poštovanje Rezolucije 1244 i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije“, naveo je Kostić.