Bolnica u Novom Pazaru zbrinjavala povređene iz Banjske, prebačeni u veće ustanove

Vesti 26. sep 202313:24 > 19:52 137 komentara

Srbi povređeni u sukobu s Kosovskom policijom u selu Banjska na severu Kosova, prvu medicinsku pomoć dobili su u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, posle čega su prebacivani u druge zdravstvene ustanove. Kako N1 saznaje, u nedelju nakon pucnjave u selu Banjska na Kosovu su su se u bolnici pojavila šestorica povređenih muškaraca koji su učestvovali u sukobu.

Dvojica su zadržani, zato što su imali teže povrede, jedan je imao prostrelnu ranu ruke i noge, dok je drugi imao povredu grudi. Za ostalu četvoricu se ne zna kakve su imali povrede, ali su otišli u neke druge zdravstvene ustanove.

Kako saznaje N1, dvojica muškaraca koji su bili zadržani, jutros su napustili bolnicu i oni su prebačeni u neku drugu ustanovu. Ono što potrvrđuje ovu informaciju je i to što više nema policijskih automobila ispred bolnice u Novom Pazaru, koja je od nedelje non stop dežurala.

Nezvanično saznajemo da su mladići stari 26 i 29 godina, kao i da su Srbi sa prostora Kosova i Metohije.

Reporter N1 navodi da je danas u toku dana bilo nemoguće doći do zvaničnih informacija od nekog od zaposlenih u ovoj ustanovi.

List Danas je objavio da od juče popodne dvojica muškaraca, povređenih u Banjskoj, više nisu u novopazarskoj bolnici i da su prebačeni u neku veću zdravstvenu ustanovu.

Danas navodi da je u ponedeljak između 12 i 13 časova, u pratnji policije, dovezen još jedan povređeni s prostrelnom ranom noge. I on je posle zbrinjavanja prebačen u drugu zdravstvenu ustanovu.

Mediji su u nedelju izvestili da je ispred hirurškog odeljenja novopazarske bolnice bilo vidno prisustvo policije, a prema rečima našeg reportera – policajaca u civilu danas nema.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja je rekao da se u bolnici u Novom Pazaru nalazi šest povređenih napadača i zatražio od srpskih vlasti da ih isporuči.

Opšta bolnica u Novom Pazaru je zdravstvena ustanova na teritoriji centralne Srbije koja je najbliža mestu na Kosovu, na kojem se incident desio.

Sa Rogozne se šumskim putevima stiže tačno u centar Banjske, a na toj ruti nema zvaničnih administrativnih prelaza. Na vrhu Rogozne nalaze se dve kućice, ali taj prelaz nikada nije postao zvanični već se vodi kao nelegalan.