Ekološki ustanak: Izjave se slobodno interpretiraju, optužbe zlonamerne

Vesti 12. sep 202113:16 > 18:0429 komentara
Izvor: N1

Organizacije i pojedinci okupljeni oko Ekološkog ustanka saopštili su da na društvenim mrežama kruže "slobodne interpretacije rečenica" izvučenih iz govora sa protesta "Ustanak za opstanak", a optužbe koje tim povodom dolaze od pojedinih političkih aktera ocenili su kao "zlonamerno zanovetanje".

„Onima koji se i posle svega osete uvređenim, savetujemo da pogledaju svojim očima snimke celog protesta, oslobode se cinizma, pronadju optimizam i priključe se zajedničkoj borbi za zajedničko dobro“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Prema njihovim rečima, protest je protekao „mirno i bez nasilja“, a povodom incidenta koji se dogodio prilikom blokade Brankovog mosta, ističu da je skup „uredno prijavljen policiji“.

„Naime, iz nepoznatih razloga, saboraćaj je umesto u korenu, zaustavljen na samom kraju mosta u pravcu ka centru grada, a policija nije reagovala kako bi fizički napravila barijeru izmedju automobila i više hiljada ljudi“, piše u saopštenju.

Kako su istakli, osim nekoliko verbalnih razmena, obe strane uspele su da „mirno dočekaju kraj skupa“.

Ekološke organizacije i inicijative organizovale su u subotu protest „Ustanak za opstanak“ u centru Beograda, nakon kog su na više od sat vremena, kao „opomenu“, blokirali Brankov most.

Komentari

Vaš komentar