Ekološki ustanak: Nemamo vemena za slavlje, daleko smo od konačne pobede

Vesti 08. dec 202122:57 > 22:58 31 komentara
ekološki ustanak protest
Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ekološki ustanak saopštio je da su povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu važna pobeda građana, jer su masovnim izlaskom na ulice primorali vlast da "odustane od predatorskih zakona", ali da su još uvek "daleko od konačne pobede".

„Nemamo vremena za slavlje jer konačan cilj nije ispunjen, a to je da proteramo Rio Tinto i toksični rudnik iz Srbije, kao i brisanje projekta Jadar iz prostornog plana grada Loznice. Nećemo stati dok ne oteramo sve trovače i zagađivače, bilo domaće, bilo strane“, poručuje se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Povezane vesti:

U četvrtak uveče, kako se najavljuje u saopštenju, biće održan veliki koordinacioni sastanak sa aktivistima i udruženjima iz 63 grada tj lokacija, gde su prethodnih dana organizovane blokade, a na kom će se zajednički odlučiti o nastavku blokada i protesta.

„Jer uspeh naše borbe zavisi isključivo od zajedništva“, poručuju iz Ekološkog ustanka.

Savo Manojlović iz Pokreta Kreni-promeni izjavio, s druge strane, da su povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu velika pobeda građana, i da ako sve bude formlanopravno završeno do petka, u subotu neće biti blokada saobraćajnica, već će na centralnim trgovima u više gradova biti održane proslave.

Komentari (31)

Vidi sve komentare