Ekološki ustanak najavio blokadu puteva u Srbiji u subotu

Vesti 26. nov 202113:43 51 komentara
Ekološki ustanak, protest,
N1

Pokret Ekološki ustanak najavio je blokadu puteva u čitavoj Srbiji u subotu, 27. novembra u 14 časova, zbog najavljenog donošenja zakona o eksproprijaciji.

„Ekološki ustanak poziva sve organizacije i građane na ujedinjenje u borbi protiv otimačine naše dedovine“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti:

Pokret u saopštenju nije naveo detalje planirane akcije, već su napisali da će „dalje informacije i detaljnija uputstva biti objavljene na našim stranicama“.

U saopštenju se navodi da je Narodna skupština „de fakto je prestala da postoji kršenjem Ustava, i zakona koji narod svodi na kmetove, skupštinu instrument za sprovođenje državne pljačke, a Republiku na okupiranu teritoriju“.

„Savez ekoloških organizacija SEOS najavio je terensku pobunu protiv sumanutih, a verovatno i poslednjih trzaja ovog korumpiranog i despotskog režima“, dodaje se u saopštenju.

Blokadu autoputeva najavili su u sredu organizatori ekološkog protesta kod predsedništva Srbije.

Tada je rečeno da će, ukoliko skupština donese Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakon o eksproprijaciji, prvo blokirati na sat vremena autoputeve u Srbiji, a zatim, ukoliko predsednik Aleksandar Vučić bude potpisao te zakone, blokirati celu Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare