Ekološki ustanak traži da se poništi licitacija za Šećeranu

Vesti 12. jun 202415:11 4 komentara
Stara šećerana
Tanjug/ MGSI/ Predrag Mitić

Ekološki ustanak predao je Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika zahtev za poništaj licitacije stečajnog dužnika DP "Prva srpska fabrika šećera Dimitrije Tucović 1898", zbog nepoštovanja zakonske procedure.

Ekološki ustanak je naveo u saopštenju da je procena vrednosti imovine stečajnog dužnika ključna, jer je procenjena daleko ispod tržišne vrednosti i bez poštovanja nacionalnih standarda prilikom načina vršenja procene.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je u utorak izjavio da veruje da će Srbija po pravu preče kupovine ponuditi da kupi pod istim uslovima stečajnog dužnika.

„Ovo je igra koju praktirkuju zaobilazeći zakonske propise. Da je postojala iskrena namera da se sačuva kulturno-istorijska celina, država bi se javila kao ponuđač. Ovako, jasno je da su namestili hitnu prodaju ispod tržišne cene svojim partnerima u kriminalnim aktivnostima, kako bi pod istim uslovima, za istu bagatelnu cenu, kupili i pretvorili u ruglo, kulturno dobro“, smatra Ekološki ustanak.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare