Ekološki ustanak traži ostavku predsednika opštine Žagubica

Vesti 07. apr 202314:55 4 komentara
Ekološki ustanak, protest, blokada puteva, auto put, autoput, beograd
N1/arhiva

Ekološki ustanak je saopštio da traži hitno podnošenje ostavke predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića.

Kako se navodi u saopštenju Ekološkog ustanka, predsednik opštine, u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, predstavlja i zastupa opštinu.

„Kako ste vi, po sopstvenom priznanju, bili više puta krivično gonjeni za ozbiljna krivična dela – posredovanje u vršenju prostitucije i falsifikovanje isprava i deviza i kako obavljate tu funkciju na nedostojan način (poslednji slučaj pretnji i ugrožavanja sigurnosti aktiviste), to zahtevamo od vas da po hitnom postupku podnesete ostavku iz moralnih razloga. Nedostojni ste za obavljanje funkcije predsednika opštine, jer ne ispunjavate moralne, pravne i političke uslove da obavlja tu funkciju“, zaključili su u saopštenju.

Podsetimo, ekološki aktivista Ivan Milosavljević tvrdi da mu je decembra prošle godine predsednik opštine Žagubica uputio pretnje zbog njegove borbe protiv rudnika zlata i mini-hidroelektrana. Kada je N1 pozvao Safeta Pavlovića da potvrdi da li se ovaj događaj desio, ali i da da komentar, kazao je da ne zna ko je Milosavljević, ali i da je „pitanje neozbiljno“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare