Ekološki ustanak: Vučićeva vlast po principu – kad je gusto, daj pare

Vesti 08. jun 202309:54 31 komentara
Tanjug/ Rade Prelić

Vanredno obraćanje predsednika Srbije i premijerke predstavljalo je direktrno i očigledno kršenje Ustava, naveo je Ekološki ustanak u svom saopštenju.

Ekološki ustanak navodi da je predsednik najosetljivijim kategorijama stanovništva obećao davanje novca kojeg nema, odnosno obećao je novac bez rebalansa budžeta. Da bi se taj novac obezbedio Srbija će morati dodatno da se zaduži na međunarodnom tržištu, a svi građani će plaćati kamatu, napominju iz ove organizacije.

“Građani Srbije, sinoć ste imali priliku da uživo gledate kako se daje mito – kako predsednik države obećava davanje novca, kako bi građani nešto učinili ili propustili da učine. To je opis krivičnog dela davanja mita”, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Dodaje se da vlast Aleksandra Vučića već 11 godina funcioniše po principu “kad je gusto, kad je frka, kad se narod uzbuni, daj pare”.

Kako se ističe, u vanrednom obraćanju predsednika i premijerke čulo se sve sem krupnih odluka.

“Sinoć smo čuli da će premijerka možda dati ostavku, a možda i neće. Sinoć smo čuli da će čekati opoziciju na razgovor – koga neće biti. Sinoć smo čuli da će biti možda izbora – ali uskoro, ne zna tačno kada!”, sumirao je Ekološki ustanak poruke koje su se čule.

Vučić je u sredu uveče najavio povećanje plata u zdravstvu i školstvu, povećanje penzija, kao i isplatu jednokratne pomoći od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti.