Eksplicitni snimak na nacionalnoj frekvenciji i najava nastavka: REM reagovao, čeka se kazna

Vesti 01. dec 202321:22 141 komentara

U predizbornim kampanjama smo do sada svašta videli, a sada prvi put i privatni snimak seksualnog odnosa jednog političara - Đorđa Miketića. Upravo učesnika ovih izbora. I ne samo što smo ga videli na društvenim mrežama, videla ga je cela Srbija jutros i na Pinku. Vrlo eksplicitno, videlo se sve i zbog toga je ovaj put reagovao i REM. Najavljuju postupak protiv Pinka, a Miketić - tužbe i izlazak iz kampanje.

Delio se eksplicitni snimak političara Đorđa Miketića na društvenim mrežama nešto manje od dva dana i nestao. I taman kada se učinilo da je sa deljenjem gotovo, podelio ga je Pink sa celom Srbijom. I to u jutarnjem programu. Došli su i gosti da ga komentarišu, a voditeljka da postavi ključno pitanje.

„Da li ćemo u budućnosti za koji dan gledati nastavak snimka. Koji je možda daleko perverzniji, prošaran evropskim duginim bojama, šta god to značilo“, rekla je u obraćanju voditeljka Pinka Jovana Jeremić.

Značilo bi ovo da najavljuju i drugu epizodu sa Miketićem u glavnoj ulozi, dok uporedo vode istragu o prvoj.

Jovana Jeremić: Ko je snimao? Onaj koji je i dao snimak.

Dejan Anđus: Verovatno, logika govori.

Jovana Jeremić: Tako smo mi novinari nezvanično saznali. Kakva BIA, nije BIA ništa tu. Nego taj iz osvete, hteo da se osveti i dao Miketiću snimak.

Dejan Anđus: 99 odsto si u pravu.

I dok gosti gledaoce uveravaju kako ovo nije prljava kampanja vlasti protiv opozicije, ne vide ništa prljavo, niti nezakonito, u tome što im se u pozadini vrti pravi porno snimak. I da se na emitovanom snimku, iako u delovima, zamagljeno, vidi ama baš sve.

„Mislim da REM mora pod hitno da reaguje i da pod hitno stavi tačku na ovu televiziju koja ne služi ničemu drugom osim da truje javno mnjenje Srbije, da se iživljava nad političkim protivnicima, nad sopstvenim gledaocima, a sve u funkciji vlasti, u funkciji obračuna sa neistomišljenicima“, kaže Ivana Stevanović iz Fondacije Slavko Ćuruvija.

Ovaj put je reagovao. Odlučio je na hitnoj vanrednoj sednici da pokrene postupak protiv Pinka.

Sadržaj emisije je jasno političkog predizbornog karaktera (i kao takav označen). Sa druge strane, seksualni čin je potpuno privatni događaj koji ne može biti doveden u vezu sa prirodom informacije koja se odnosi na politički život, koji je po definiciji javno pitanje tako da je reč o neskladu sa članom 13. stav 1. tačka, navelo je REM.

Prekršio je Pink, kaže REM, više pravilnika i Zakon o elektronskim medijima. Kako će ga kazniti, odlučiće kažu u REM-u, na narednoj sednici.

Adekvatna kazna bila bi oduzimanje frekvencije, kažu u Fondaciji Slavko Ćuruvija.

„Pink ne samo da treba da izgubi frekvenciju, nije smeo ni da je dobije pre nešto jače od godinu dana upravo zato što je sve ove slične stvari radio i ranije bez ikakvih posledica i apsolutno nije smeo da je dobije“, kaže Ivana Stevanović.

O političkim posledicama po, do nedavno narodnog poslanika, Miketića njegova koalicija će, kaže, još da razgovara. Za sada se povukao iz kampanje.

Da ne bi prosto ovu celu kampanju obojili tim tabloidnim naslovima, tako da on za sada se povlači iz kampanje, kaže Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda Srbija protiv nasilja.

„Što se tiče daljih koraka mislim da je to u konačnici i lični čin gospodina Miketića i ja verujem da će on pokazati veliku odgovornost“, smatra Dobrica Veselinović iz koalicije Srbija protiv nasilja.

On (Miketić) poručuje da sada ide u pravnu borbu, jer mu, tvrdi, vlast ovo namešta i pakuje, a da je glavni cilj bio da se povuče iz kampanje.

„Sada je vreme da branim svoju porodicu i sebe. U toj borbi nema povlačenja. U sledećim danima ću se baviti pravnom borbom i tužbama za sve laži i nameštaljke koje mi se pakuju preko režimskih tabloida i Vučićevih trbuhozboraca, a ne kampanjom“, rekao je Miketić.

A najave sa Pinka govore da borba, za ovog, kako ga nazivaju revolucionara, tek predstoji.

Dejan Anđus: Ali možete na kraju balade, ovde da dobijete, eksplicitno a mogu i da idu kompletni dokazi, možete da dobijete narkomana i gej ikonu.

Jovana Jeremić: Da, u nastavku priče.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare