U eksploziji u fabrici Krušik u Valjevu radnica zadobila povrede lica i ruku

Vesti 22. maj 202309:47 > 12:25 23 komentara

U fabrici namenske industrije Krušik u Valjevu jutros je došlo do eksplozije u kojoj je povređena jedna radnica, potvrđeno je iz ove fabrike.

„U Holding korporaciji Krušik a.d. Valjevo u pogonu Laboračnica 1, jutros u 8.25 časova, tokom izrade upaljača došlo je do detonacije kapisle koja ima 0,3 grama eksploziva i povređivanja radnice. Tom prilikom, zaposlena je zadobila površinske povrede jagodica oba palca i posekotine na licu, pri čemu nije došlo do povrede očiju“, stoji u saopštenju „Krušika“.

Kako se navodi, radnica je odmah prevežena u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu gde je zbrinuta.

„Prema prvim informacijama dobijenim od nadležnih službi, reč je o lakšim telesnim povredama. Formirana je komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog slučaja, koji nije naneo štetu proizvodnom objektu i nije imao uticaj na životnu sredinu“, zaključuje se u saopštenju.

Prema nezvaničnim saznanjim, eksplozija je uzrokovana upaljačem koji je odreagovao, i nakon toga je usledila eksplozija.

Podsetimo, u ovoj fabrici se nesreće se dešacvaju često. Poslednja se dogodila 26. januara ove godine, i tada je povređena radnica stara 42 godine. Najčešće povrede koje se događaju u ovakvim eksplozijama su povrede ruka i glave.

Povezane vesti:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare