Elek o Hrkalović: Provuku vas kroz blato, kad dođete do Đukanovića sve je u redu

Vesti 23. jun 202218:344 komentara
N1

U izjavama ministra odbrane Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović nema novih tvrdnji, svakako ne novih dokaza, kaže zamenik direktora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Bojan Elek.

Pročitajte još:

Ono što je “simptomatično” je slučaj Hrkalović, koja je optužena, provlačena kroz blato u medijima, a kad joj je advokat postao Vladimir Đukanović to je označilo da je “prešla na dobru stranu”, kaže Elek.

Za Đukanovića kaže da kao član Državnog veća tužilaca i Visokog saveta sudstva ima mogućnost da utiče na rad tužilaca i sudija, a pored toga ima i političku moć i prostor u medijima.

“On je dobar pokazatelj toga za čiju stranu radi ko”, rekao je Elek u Danu uživo na N1.

Podseća da je bilo i drugih primera da “upadneš u probleme, prođeš kroz toplog zeca, dođeš do Đukanovića i onda je sve u redu”.

“Zabrinjavajuće je da se na ovaj način vodi borba protiv organizovanog kiminala”, rekao je Elek.

Govoreći o međusobnim optužbama Stefanovića i Hrkalović, kaže da ni jedno ni drugo nisu imali prava da se pitaju ko vodi neku istragu ili ima pristup nekim podacima. O optužbama za prisluškivanje predsednika Aleksandra Vučića kaže da je potpuno nemoguće da MUP bez znanja BIA prisluškuje bilo koga.

Za Nebojšu Stefanovića kaže da je u goroj poziciji, jer je ostao bez funkcije u stranci – a moć u Srbiji, prema Elekovim rečima, ne vučete iz funkcije nego iz pozicije u stranci.

“Mislim da nećemo doći do epiloga u skorije vreme”, zaključio je on.

Komentari

Vaš komentar