Elektrodistribucija Srbije: Bez struje manje od 0,1 odsto korisnika

Vesti 15. dec 202118:58 2 komentara
Selo Radan, sneg, zavejano, struja, žice
N1/arhiva

Elektrodistribucija Srbije je saopštila da je trenutno bez napajanja električnom energijom manje od 0,1 odsto korisnika distributivnog sistema.

„Izražavamo veliku zahvalnost svim našim zaposlenima koji su radili na otklanjanju kvarova u ekstremno teškim vremenskim uslovima, ulažući ogromne napore, kako bi električna energija stigla do svakog domaćinstva u Srbiji“, navodi se u saopštenju Sektor za odnose s javnošću Elektrodistribucije Srbije.

Dodali su da će njihove ekipe biti na terenu i u narednom periodu, kako bi se, istakli su, otklanjali svi pojedinačni kvarovi i kako bi se, u zimskim uslovima, „nastavilo sa redovnim aktivnostima na obezbeđivanju stabilnosti napajanja električnom energijom za sve naše korisnike“.

Podsetimo, stručnjak za energetiku i ekolog Miloš Zdravković je izjavio, gostujući u Danu uživo na N1, da će Srbija, zbog lošeg rukovođenja u elektroenergetskom sistemu, potrošiti iznos koji bi bio dovoljan za izgradnju novog bloka termoelektrane (TE).

Takođe, zbog velikih količina snega koji je pao za vikend i posledica koje je to izazvalo u snabdevanju električnom energijom, vanredna situacija je proglašena u devet opština – Ivanjici, Lučanima, Novoj Varoši, Ljuboviji, Кrupnju, Arilju, Bajinoj Bašti, Osečini i Malom Zvorniku. Kako je javila RTS, u Malom Zvorniku bez struje je 40 odsto stanovnika, a zbog visokih snežnih nanosa i dalje nije moguć pristup do velikog broja zaselaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare