EMS: Nadamo se da će 11.000 domaćinstava struju dobiti do ponedeljka

Vesti 23. sep 202321:23 15 komentara
dalekovod šid
EMS

Situacija na terenu je vrlo komplikovana jer su delekovodi isčupani sa betonskom konstrukcijom i postoje indicije da struja u 11.000 domaćinstava u Šidu neće doći pre ponedeljka, a moguće je da će sanacija štete trajati znatno duže, rekla je večeras FoNetu šefica sektora za medije i komunikacije Elektromreža Srbije Gordana Raković Rudović.

Na tom području i dalje je na snazi crveni meteo alarm, pa zbog toga dežurne ekipe nisu u mogućnosti da izađu na teren i sagledaju razmere štete, naglasila je Gordana Raković Rudović.

„Za sad znamo da su stradala tri dalekovoda, ali postoji mogućnost da je na terenu situacija znatno komplikovanija i da je oboreno više“, rekla je ona.

U EMS se nadaju da će 11.000 domaćinstava struju dobiti do ponedeljka, ali naglašavaju kako je u sadašnjim okolnostima „teško davati precizne prognoze“, s obzirom da je potrebno postaviti nove dalekovode sa betonskom konstrukcijom, a „to nije nimalo lak i brz posao“.

Raković Rudović je naglasila da ne postoji način da se domaćinstva koja su ostala bez struje pripoje na druge mreže jer je tokom prethodnog nevremena na hrvatskoj strani stradalo 14 dalekovoda koji i dalje nisu sanirani.

Ranije danas iz EMS je saopšteno da je jako nevreme tokom popodneva prouzrokovalo obostrani ispad dalekovoda u Sremskoj Mitrovici i Šidu i da je zbog toga bez struje ostalo 11.000 domaćinstava na teritoriji opštine Šid.

O havariji su obavešteni nadležni organi koji su u mogućnosti da u obezbede agregata za stanovništvo i tako ublaže posledice iskakanja dalekovoda.