Eparhija: N1 vodi trajnu hajku, nadamo se da će promeniti način ponašanja

Vesti 04. jan 202117:41 85 komentara
srbobran parastos racija
Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

Ubrzo pošto je N1 objavio da našoj ekipi nije bilo dozvoljeno da uđe u portu Crkve Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu, na obeležavanje 79. godišnjice Racije u Bačkoj, na svom sajtu oglasila se i Eprahija Bačka, koja je ponašanje ekipe N1 nazvala skandaloznim.

Članovi ekipe televizije N1 pokušali su da samovlasno uđu u hram i rade šta im se prohte, u okviru njihove trajne hajke protiv Srpske pravoslavne crkve“, navodi se u saopštenju, uz napomenu da ih službeno lice Eprahije pristojno zamolilo da poštuju svetinju hrama i molitve žrtvama fašizma.

POVEZANE VESTI:

„Verujemo da će ova moćna medijska kuća nedozvoljeno snimljeni materijal zloupotrebiti i prilagoditi svojoj osnovnoj konstrukciji, a to je da SPC ne dozvoljava medijima da ‘rade svoj posao’ i da tako ‘uskraćuju svim građanima Srbije pravo na blagovremeno informisanje’”, navodi Eprahija. Takva teza je, kažu, neistinita.

Eparhija saopštava i da se nada da će N1, kao i, kako se navodi, njene podružne medijske ustanove, promeniti dosadašnji neprimereni način rada i prethodno pribaviti potrebne dozvole ili akreditacije za obaveštavanje o događajima u organizaciji Srpske pravoslavne crkve.

N1 podseća da je reč o javnom događaju, na koji je medije pozvao kabinet predsednika Pokrajinske vlade i predsednika Skupštine Vojvodine, kao i da nijednoj novinarskoj ekipi koja je pratila događaj nije bila potrebna nikakva akreditacija. Isto je, uostalom, bilo i na obeležavanju Racije prethodnih godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare