Epidemiolog: Neizvesna epidemiološka situacija u Čačku

Vesti 11. mar 202114:38 0 komentara
Koronavirus, Čačak
N1

Rukovodilac čačanskog Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa, epidemiolog Mihajlo Luković ocenio je da je epidemiološka situacija u tom gradu "neizvesna".

On je naveo da prethodnih pet dana raste broj hospitalizovanih pacijenata u gradskoj bolnici.

„Postoje određene razlike u odnosu na epidemiološku situaciju u Čačku u novembru i decembru, zbog kojih ne može jasno da se proceni sadašnje stanje, jer raste broj prijema na bolničkim kovid odeljenjima, a pri tome se broj prvih pregleda osoba sa simptomima koronavirusa ne povećava značajno“, rekao je Luković na konferenciji za novinare.

Po podacima Radnog tima, na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su dva pacijenta, jedan iz Čačka od 83 godine i jedan iz Ivanjice od 66 godina.

U poslednjih pet dana na tim odeljenjima preminulo je 11 pacijenata, šestoro iz Čačka i petoro iz Ivanjice.

Na svim kovid odeljenjima hospitalizovano je 107 pacijenata, jedan više nego prethodnog dana, od kojih je deset u teškom stanju, a dvoje na respiratorima.

Za 24 časa na kovid odeljenja primljeno je 14 pacijenata, deset ih je otpušteno na kućno lečenje, a jedan je prebačen u bolnicu u Ivanjici.

U prijemnoj ambulanti čačanske bolnice pregledana je 101 osoba sa simptomima koronavirusa, od kojih je 49 bilo prvih pregleda.

Ranije je saopšteno da je 11 korisnika Doma za stare u selu Kačulice kod Čačka zaraženo koronavirusom, od kojih je dvoje hospitalizovano u čačanskoj bolnici, a ostali se nalaze u izolaciji u domu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!