Epidemiolog: Odluka o vraćanju u klupe doneta na osnovu iskustva iz Vojvodine

Vesti 20. jan 202218:28 17 komentara
Školske knjige i sveske
Privatna arhiva

Epidemiolog Instituta "Batut" Vladan Šaponjić izjavio je da je odluka o tome da, uprkos velikom broju inficiranih korona virusom na dnevnom nivou, neće biti produžetka raspusta ili onlajn nastave, doneta na osnovu iskustva iz vojvođanskih škola, gde je nastava počela pre dve nedelje.

Povezane vesti:

Šaponjić, koji je i član Tima za škole, je za RTS izjavio da „brojevi govore da nema razloga za produženje raspusta ili nastavu onlajn“.

„Deca školskog uzrasta, od 6 do 18 godina čine tri odsto od ukupnog broja obolelih. Mnogo manje od tog procenta su u ukupnom broju hospitalizovanih“, rekao je Šaponjić.

Prema njegovim rečima, na osnovu podataka iz 95 odsto škola u Vojvodini, u školama je „prosečan broj inficiranih nastavnika 2,7 odsto od ukupnog broja zaposlenih, sa maksimalno ukupno 11 odsto inficiranih od ukupnog broja nastavnika u Baču“.

Šaponjić je dodao da je preporuka školama da se održava neposredna nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda, i kombinovana za učenike od petog do osmog razreda, kao i za srednjoškolce, a da se na onlajn nastavu prelazi samo u školama u kojima nastavnike inficirane korona virusom nema ko da zameni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare