Euleks nakon incidenata: Pomno pratimo događaje koji mogu da utiču na bezbednost

Vesti 06. dec 202223:573 komentara
Izvor: N1

Mobilne izviđačke patrole Euleksa trenutno prate bezbednosnu situaciju na severu Kosova, uključujući i Severnu Mitrovicu, kao i nedavna dešavanja, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom, saopštili su iz te misije Evropske unije za KoSSev nakon incidenata.

POVEZANE VESTI

Najmanje dva incidenta praćena sirenama dogodila su se u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici, prilikom pokušaja članova opštinskih izbornih komisija da u pratnji Kosovske policije uđu u prostorije OIK-a na Severu. Srbi su ih sprečili da to učine, piše KoSSev.

I dok se incident u Zubinom Potoku završio mirno, uz intervenciju i policije, u Mitrovici su, prema zvaničnim izvorima, na prostorije OIK-a bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala. Druga je u kontrolisanoj eksploziji uklonjena kasno uveče.

Iz EULEX-a su potvrdili za KoSSev da su na zahtev Kosovske policije i u koordinaciji sa KFOR-om njihove policijske jedinice pružile podršku u obezbeđivanju prostora oko zgrade OIK-a u Severnoj Mitrovici.

Ujedno poručuje da ostaju na oprezu, te da pažljivo prate događaje „koji mogu uticati na bezbednost Kosova i svih zajednica na Kosovu“.

Komentari

Vaš komentar