Euro Litijum Balkan reagovao na akciju „Druga Kolubarska bitka“ u Valjevu

Vesti 17. nov 202210:33 7 komentara
N1

Povodom ekološke akcije "Druga Kolubarska bitka protiv Euro Litijuma", koju je u Valjevu u sredu organizovao pokret "Marš s Kolubare", kompanija Euro Litijum Balkan (ELB) se oglasila saopštenjem za javnost.

Prema navodima iz saopštenja, „gosti akcije su ‘najeminentniji stručnjaci’, koji su relativno skoro počeli da se bave analiziranjem geologije i rudarstva u Srbiji, a i šire, a među kojima su doktor hemijskih nauka, doktor šumarstva, dramski umetnik, apsolvent filozofije i diplomirani ekonomista“.

Povezane vesti

Cilj njihove posete je, kako ističu iz ELB, „da na više lokacija presretnu što veći broj građana i da, kao ‘ljudi iz struke’, svojim izlaganjem probaju da dokažu da su geološka istraživanja u Valjevu nešto najstrašnije što može da se dogodi i posle čega život u Valjevu i okolini neće postojati“.

ELB se ogradio od naziva akcije „Marša s Kolubare“ i pozvao građane da posete Info Centar kompanije, gde će im inženjeri geologije pružiti odgovore na pitanja vezano za delatnost preduzeća.

„Svakog dana u periodu od 9 do 17h u Centru rade inženjeri geologije, koji su na raspolaganju da svim zainteresovanim građanima pruže odgovore na pitanja koja se tiču delatnosti preduzeća Euro Lithium Balkan, ali i šire o geologiji i rudarstvu, kao delatnostima koja se već vekovima odvijaju i čiji su proizvodi nezamenljivi deo naše svakodnevice. Naši zaposleni nikoga neće ubeđivati, već će pružiti odgovore na osnovu kojih možete formirati svoje mišljenje“, navodi se u saopštenju kanadske kompanije Euro Litijum Balkan.

Dalje u saopštenju kažu da, „pošto smo u procesu dobijanja odobrenja za nastavak istraživanja, trenutno ne obavljamo nikakve terenske radove, pa vam, nažalost, ne možemo i praktično prikazati kako se obavljaju geološka istraživanja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare