Četiri tržna centra u Beogradu i Nišu bila evakuisana zbog dojava o bombama

Posetioci tržnih centara "Galerija", "Rajićeva" i "Merkator" u Beogradu, kao i "Delta planet" u Nišu, evakuisani su zbog dojava o bombama, a na lice mesta došle su i policijske ekipe. Kako je javila reporterka N1, "Galerija" je oko 17 sati ponovo otvorena za posetioce, a otvoren je i TC "Merkator". Dojava o bombi u Nišu je bila lažna. Iz MUP-a Srbije saopštili su da su sve dojave bile lažne.

Agenciji FoNet je rečeno da su ranije danas evakuisani tržni centar Galerija u Beogradu na vodi, Rajićeva u Knez Mihailovoj ulici i Merkator u Novom Beogradu.

Iz MUP-a nisu mogli da saopšte kada su i kojim putem dobili dojave o postavljenim bombama.

Navode i da su u tim objektima rade kontradiverzioni pregledi.

MUP Srbije: Lažne dojave sa servera u Švajcarskoj

MUP je saopštio da je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne poruke koje su tokom ponedeljka, sa mejl adrese servisa „Protonmail“, poslate na adrese više tržnih centara u Srbiji, a u kojima je upozoreno na navodno postavljene eksplozivne naprave u tim objektima.

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara – Rajićeva, Merkator Centar Beograd, Galerija – Beograd i Delta Planet u Nišu, navodi se u saopštenju.

Kako navodi MUP, mejlovi su stigli sa servisa „Protonmail“, mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu „Nikola Tesla“ i kompaniji „Air Serbia“, a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine.

Lažna dojava o bombi u Nišu

Dojava o bombi u „Delta planetu“ u Nišu bila je lažna, potvrđeno je za N1 u policiji u tom gradu. Tržni centar se vraća u regularno stanje, kontradiverzione ekipe završile su posao u 17 sati.

Nema zvaničnih informacija o tome ko je oko 14 sati lažno prijavio da je postavljena ekplozivna naprava u najvećem šoping molu na jugu Srbije, a istražne radnje u tom smeru nastavlja tužilaštvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare