Evroposlanik: EK da preispita kredit koji je dat Telekomu Srbije

Vesti 10. maj 202320:25 6 komentara
Brisel, EU, evropski parlament, ilustracija za eu, zastave
Shutterstock

Evroposlanik Dimitris Papadakis koji je učestvovao u izradi izveštaja o Srbiji naglasio je da Srbija, uz usaglašavanje sa sankcijama EU prema Rusiji i normalizaciju odnosa s Prištinom, "mora posebno ojačati vladavinu zakona, temeljna prava i slobodu medija", navedeno je u saopštenju poslaničke grupe socijalista u Evropskom parlamentu.

Povezane vesti:

Papadakis je dodao da „s tim u vezi naglašavamo zabrinutost zbog preovladjujućeg položaja na tržištu Telekoma Srbija, u kojem je država najveći akcionar, kao i zbog navoda da vladajuća stranka tu kompaniju koristi da uveća svoj uticaj na medije“.

Papadikis  član grupe socijalista u Evropskom parlamentu koja je danas  saopštila da Evropska unija ne sme žmuriti na autokratsku vlast Vučića, je ukazao da su „zabrinuti zbog mogućeg državnog finansiranja Telekoma Srbija, što toj kompaniji daje nepoštenu prednost nad konkurentima i doprinosi slabljenju položaja nezavisnih medija u Srbiji. Mi tražimo od Evropske komisije da preispita kredit od 70 miliona evra Evropske investicione banke Telekomu Srbija“, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare