Evropska jevrejska asocijacija osudila incident na jevrejskom groblju u Beogradu

Vesti 25. nov 202111:25 > 16:42 1 komentar
Čitaoci N1

Evropska jevrejska asocijacija osudila je razbijanje stakla na jevrejskom groblju u Beogradu i najavila da će o svemu izvestiti najviše relevantne institucije, kao i Evropsku komisiju.

Na zgradi jevrejskog groblja u Ruzveltovoj ulici u Beogradu nepoznate osobe su u sredu razbile staklo kamenicama, a u zgradu je ubačena i sekira.

Policija je izasla na teren i obavila uviđaj.

Povezane vesti:

Evropska jevrejska asocijacija je u saopštenju izrazila solidarnost sa jevrejskom zajednicom u Srbiji i navela da je zbog incidenta kontaktirala ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Predsednik asocijacije, rabin Menahem Margolin je pisao Vulinu i urgirao da incident bude osuđen i da se sprovede puna istraga, kako antisemiti ne bi pomislili da je otvorena „sezona lova“ na jevrejske zgrade u Srbiji.

„Rastužio nas je vandalizam na jevrejskom groblju u Beogradu. Jasno je da ko god da je odgovoran nema poštovanja za mrtve, a kamo li za žive. Pružamo podršku jevrejskoj braći i sestrama u Srbiji, koji su sigurno potreseni zbog napada i osećaju se ranjivo“, napisao je rabin Margolin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare