EWB: Evropski posrednici u međustranačkom dijalogu u Srbiji možda u julu

Vesti 04. jun 202117:55
Izvor: N1

Kako portal European Western Balkans nezvanično saznaje, poslanici u Evropskom parlamentu, koji posreduju u dijalogu o izbornim uslovima, nastaviće konsultacije sledeće nedelje. Između ostalog, očekuju se razgovori sa predstavnicima civilnog društva, a dolazak posrednika iz EU u Srbiju moguć je u julu.

Kako je portal EWB pisao, 6. juna ističe važenje interne odluke predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija, kojom se zabranjuju zvanična putovanja evropskih parlamentaraca zbog pandemije. Ukoliko odluka ne bude produžena, posrednici u dijalogu Tanja Fajon i Vladimir Bilčik moći će da i fizički dođu u Srbiju, a za to, kako nezvanično saznaje EWB, sada postoji veća verovatnoća da se desi u julu.

Prema odluci o vanrednim merama, do 6. juna misije Evropskog parlamenta, kao što je posredovanje u međustranačkom dijalogu, suspendovane su.

Evropski posrednici završili su konsultacije sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem, poslaničkim grupama u Skupštini i opozicijom početkom maja, a nakon toga su se susreli i sa premijerkom Anom Brnabić prilikom njene posete Briselu 18. maja.

Komentari

Vaš komentar