FakeNews Tragač: Kovačev nikad nije zvala na useljavanje migranata u prazne kuće

Vesti 06. jan 202109:30 > 10:59 14 komentara
N1

Novinarka N1 Nataša Kovačev nije pozvala na useljavanje migranata u sve prazne kuće u Srbiji, naveo je portal FakeNews Tragač, a povodom objava koje su se pojavile na društvenim mrežama.

„Za taj navod ne postoji dokaz, niti su ga pružili profili koji šire ovu sliku, iako ih je više korisnika pozvalo da navedu izvor“, objavio je portal koji se bavi borbom protiv dezinformacija u medijima koji sadržaje objavljuju na srpskom jeziku.

Kovačev je rekla za Tragač da nikada nije dala takvu izjavu o migrantima.

Novinarki N1 Nataši Kovačev pre nekoliko dana nije bilo dozvoljeno da uđe u dvorište crkve u Srbobranu na obeležavanje 79. godišnjice Racije u Bačkoj, sa obrazloženjem predstavnika Eparhije bačke da „N1 nema šta da traži u portama SPC na teritoriji Eparhije bačke, tačka“.

Iz Pokrajinske vlade koja je pozvala na događaj za sada nema reakcije o ovome, a predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine Norbert Šinković izjavio je da ćutanje iz Pokrajinske vlade „zabrinjava“ i da su nadležni mogli barem da upute izvinjenje zbog propusta.

„Ovo što se sada dešava Nataši je suštinski prljava kampanja, koja je izuzetno opasna i dovodi do toga da možete računati i na napade na terenu, upravno zbog toga što je to kompleksna priča… Ova objava spaja dve izuzetno bitne teme srpske društvene scene, položaj Srpske pravoslavne crkve i pitanje migranata, i to je vrlo opasno… Tu se apeluje na emocije, kada hoćete da pokrenete kampanju protiv ljudi, u ovom slučaju protiv Nataše. Ja čak ne volim da kažem da je to lažna vest, to je laž najobičnija, kampanja protiv novinarke koja po mojoj i proceni mnogih, radi izuzetno kvalitetan posao“, kazao je Šinković u Novom danu na N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare