Fakenews tragač raskrinkao lažnu sportsku psihološkinju, ona uzvratila pretnjama

Vesti 25. jan 202311:3537 komentara
sasa sredanovic
Izvor: Printskrin: Instagram/sasasredanovic

Saša Sredanović se predstavljala kao sportski psiholog koji radi u Barseloni, a portal "Fakenews tragač" je otkrio da niti radi u čuvenom španskom klubu, niti je radila u Betisu, Bilbau i Olimpiji, kao i da su njene akademske reference sumnjive.

Meteorski uspeh Saše Sredanović u oblasti sportske psihologije je bio povod da se o njoj u medijima praktično godinama pišu hvalospevi i da navodna psihološkinja FK Barselona bude čak i gost na javnim servisima Srbije, Crne Gore…

„Fakenews tragač“ je objavio temeljno istraživanje koje pokazuje da Sredanović nije radila u slovenačkim i španskim klubovima za koje je tvrdila da su je angažovali, kao i da su njene javno iskazane akademske reference sumnjive.

Tragač navodi i da Sredanović nije htela da razgovara o detaljima iz njene biografije, već je njena PR menadžerka pretila tužbom, a onda je redakciji stigla i opomena pred tužbu od advokatske kancelarije koja ne postoji.

Akademske reference

Sredanović tvrdi da je diplomirala kliničku psihologiju na Univerzitetu u Mastrihtu u Holandiji, a zatim specijalizovala sportsku psihologiju na istom univerzitetu.

Na Linkedin profilu Saše Sredanović navodi se da je diplomirala na „Maastriht University of clinical psychology“, a takva institucija ne postoji. Na Univerzitetu u Mastrihtu nude se osnovne studije psihologije na engleskom i holandskom jeziku.

Na zvaničnom sajtu ovog univerziteta ne postoje informacije o osnovnim, master ili specijalističkim studijama sportske psihologije.

Koordinator jedinog predmeta posvećenog sportskoj psihologiji na Univerzitetu u Mastrihtu profesor Gil ten Hor je za Tragač potvrdio da specijalizacija koju Saša Sredanović navodi – ne postoji.

Klubovi – Olimpija, Bilbao, Betis, Barselona…

Sredanović je pričala da je prvo radila u manjim klubovima u Holandiji, Nemačkoj i Švajcarskoj, a njen “uspon” počinje u Olimpiji iz Ljubljane.

Potom je pošla u Španiju u čuveni Atletik Bilbao, pa u Real Betis, a onda čak i u Barselonu!

Ipak, u odgovorima Tragaču, sva četiri kluba navode da osoba pod imenom Saša Sredanović ne postoji u njihovim evidencijama.

Barseloni je Tragač poslao i link ka Instagram profilu Sredanović i stigao je odgovor da ta osoba ne radi u La Masiji.

Iako Sredanović navodi da govori sedam jezika, na njenom instagram profilu ili stranici, pogrešno je na engleskom napisano da je sportski psiholog.

Takođe, više ne piše da radi u La Masiji, a da je promena nastala skoro svedoči i to što i dalje nije indeksirana na Gugl pretrazi.

Pretnje i lažni advokati

Tragač opisuje da se redakciji umesto Saše Sredanović javila njena sestra Seka Sredanović koja se predstavila kao njena PR menadžerka, koja je prvo rekla da Saša po ugovoru ne može da daje izjave u toku ove sezone, a onda pomenula tužbu i dala „prijateljski savet“ autoru da ne objavljuje tekst.

Nakon toga je usledio još jedan “savet” da se o ovoj temi ne piše, a onda i opomena pred tužbu koju potpisuje advokat Miloš Zejaković iz, kako se navodi, „Advokatske kancelarije Zejaković”.

U opomeni se upućuje „posebna nota” novinaru koji je stupio u kontakt sa PR Sekom Sredanović i stoji da je to opomena pred „pokretanje postupka međunarodne tužbe – po predmetu uvrede, klevete, iznošenja neistina, povrede privatnosti, časti, morala”.

Tragač je, međutim, utvrdio da na toj adresi ne postoji advokatska kancelarija, da ne postoji ni u registru Advokatske komore Beograda čiji logo je sadržao upućeni e-mail, a da u registru nema ni advokata pod tim imenom.

Kompletan tekst o ovoj temi možete pročitati  OVDE

Komentari

Vaš komentar