Faraž u Beogradu podržava Đokovića, Mari ga podseća na antiimigrantske izjave

Vesti 10. jan 202213:41 47 komentara
faraž beograd
Twitter/Nigel Farage/Screenshot

Britanski politčar Najdžel Faraž, svojevremeno poznat kao žestoki zagovornik Bregzita, trenutno je gost porodice Novaka Đokovića u Beogradu. Faraž je na Tviteru pozdravio odluku australijskog suda o ukidanju odluke da se najboljem teniseru sveta oduzme viza.

Faraž je u video snimku, načinjenom ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, podsetio da australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima mogućnost da donese odluku o deportaciji Đokovića iz te zemlje.

„Dakle, proizvoljna moć je iznad vladavine prava (…) Sada je noć u Australiji, i ne verujem da će se to desiti, ali su ga (Đokovića) maltretirali, govoreći mu: ‘Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine'“, naveo je britanski političar.

Odluku australijskog suda ocenio je kao „prvu veliku pobedu“ protiv države čija je moć, kako je kazao, veoma narasla od početka pandemije koronavirusa.

Na podršku Najdžela Faraža Novaku Đokoviću reagovao je britanski teniser Endi Mari koji je na Tviteru podsetio na političke stavove gosta porodice Đoković.

Mari je retvitovao Faražov snimak iz Đokovićeve trofejne sobe, uz poruku: „Molim vas snimite trenutak kada im saopštite da ste veći deo svoje karijere vodili kampanju za deporataciju ljudi iz Istočne Evrope.“

Novinar Sport kluba Saša Ozmo izjavio je jutros za N1 da, prema poslednjim informacijama iz Australije, potvrđenim iz više izvora, Novak Đoković nije ponovo uhapšen i australijske vlasti još razmišljaju da li će ponovo da mu ukinu vizu.

Podsetimo, sud u Australiji usvojio je jutros žalbu najboljeg tenisera sveta na odluku da mu se ukine viza za ulazak u zemlju.

Brat Novaka Đokovića, Đorđe Đoković, izjavio je, međutim, da prema poslednjim informacijama koje porodica ima, australijske vlasti nameravaju da ponovo ukinu vizu Đokoviću i deportuju ga iz te zemlje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare