Fitnes radnici traže duže radno vreme, spremni za kampanju vakcinacije

Vesti 26. mar 202112:37 2 komentara
N1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima fitnes zajednice Srbije sa kojima je razgovarala o posledicima i efektima pandemije virusa kovid-19 na ovu industriju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predstavnici fitnes zajednice podvukli su da su zainteresiovani i spremni da učestvuju u kampanji za masovnu imunizaciju stanovništva. Prema njihovim rečima, uvereni su da bi vakcinacija pomogla što bržem povratku njihovog poslovanja u normalne tokove. Kao zagovornici zdravog života, istakli su da se vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 u potpunosti uklapa u njihovu agendu i nadaju se nastavku ovakvog tempa vakcinacije u Srbiji, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije.

Povezane vesti:

Učesnici sastanka izrazili su spremnost da u potpunosti poštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi sve u cilju nastavka rada i poslovanja. Njihov osnovni zahtev bio je duže radno vreme kako bi mogli da u skladu sa merama bolje rasporede svoje članove i vežbače, s obzirom na to da većina teretana funkioniše na principu zakazivanja.

Sastanku je prisustvovao i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić kao i predstavnici ministarstva finansija. Predstavnici fitnes radnika na sastanku bili su članovi Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, Sportskog saveza Beograda i udruženja personalnih trenera.

Kako dalje stoji u saopštenju, učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja sastanka i prilike da predsednica vlade i ministar iz prve ruke čuju sve probleme i zahteve sa kojima se ova industrija suočava od početka pandemije. Obe strane su saglasne da su ovakvi razgovori najbolji način da se zajedničkim delovanjem i dijalogom pronađe najbolje rešenje za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije koronavirusa.

Današnji sastanak deo je širih konsultacija koje je predsednica vlade sa resornim ministrima imala u prethodnim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa kovid-19.

Premijerka Brnabić ranije se sastala i sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa, kao i sa udruženjima frizera, ugostitelja i muzičara.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare