Fizički napadnuti studenti sa liste „Studentska reakcija“ u Novom Sadu

Vesti 13. apr 202212:55 > 16:41 9 komentara

Mladen Cvijetić i Srđan Đurić, predstavnici liste "Studentska reakcija" fizički su napadnuti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde se danas održavaju izbori za studentski parlament.

Na studente je nasrnuo zamenik izborne komisije Aleksandar Gajić kao i još jedan muškarac koji nije student Filozofskog fakulteta. Policija je izašla na teren, a Cvijetiću i Đuriću je rečeno da će protiv napadača biti pokrenut postupak po službenoj dužnosti.

I posle odlaska policije došlo je do incidenta u kantini fakulteta, Gajić je ponovo nasrnuo na studente, i pokušao da im uzme mobilne telefone.

I posle drugog incidenta policija je saslušala studente i tužilaštvo će pokrenuti postupak po službenoj dužnosti.

Mladen Cvijetić za N1 kaže da je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, kad su ušli u kantinu Filozofskog fakulteta da glasaju na izborima.

„Hteli smo na glasačku kutiju da zalepimo nalepnicu ‘Izbori bez izbora’, jer nema izbora, samo jedna je lista kandidovana. Čovek koji nije student fakulteta je fizički nasrnuo na Srđana. Izgurao ga je napolje i napravio mu je lakše telesne povrede. Srđan je išao kod doktora i zvali smo policiju. Nakon toga je došao Aleksandar Gajić i mene udario ramenom“, kazao je Cvijetić.

Aleksandar Gajić poriče da je nasrnuo na studente, kaže da je samo pokušao da ih spreči da ga snimaju.

Povezane vesti

Podsetimo, lista „Studentska reakcija“ uoči izbora kandidovala je listu sa više od 600 potpisa, koju je izborna komisija oborila navodno zbog krivotvorenih potpisa.

Rektor Dejan Madić ranije je razgovarao sa studentima sa liste studnetska reakcija i predložio da se pregovori nastave uz posredstvo dekanata. Dekanica Ivana Živančević Sekeruš podržala je zahteve liste studentska reakcija, i ocenila da čitav izborni proces do sada prdstavlja cepanje i ugrožavanje autonomije fakulteta i Univerziteta. Zbog Zakona o studentskom organizovanju, ni fakultet ni univerzitet nemaju ingerencije da se mešaju u izbore za studentski parlament.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare